La Palatul Patriarhiei din Bucuresti a avut loc ieri intalnirea Comisiei Decanilor Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Romania.

Cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti a avut loc ieri intalnirea Comisiei Decanilor Facultatilor de Teologie Ortodoxa din Romania.

Intalnirea a fost prezidata, din partea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Presedintele Comisiei Teologice si Liturgice a Sfantului Sinod al BOR, impreuna cu Prea Sfintitul Episcop Vicar Patriarhal Ciprian Campineanul.

Au fost discutate aspecte ale aplicarii Reformei invatamantului universitar in Facultatile de Teologie Ortodoxa, precum Programul de invatamant, Programele analitice, numarul de locuri fara taxa si cu taxa, Examenul de admitere.

De asemenea, s-a stabilit data si locul de desfasurare a celui de al II-lea Congres al Facultatilor de Teologie Ortodoxa, respectiv septembrie 2005, la Manastirea Sambata de Sus – Brasov.

La sfarsitul sedintei de lucru, participantii au fost primiti la Resedinta patriarhala dein Bucuresti, de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist al Romaniei, care a vorbit decanilor prezenti despre necesitatea implicarii cat mai intense a Facultatilor de Teologie Ortodoxa in activitatile misionare si sociale ale Bisericii.

Totodata, Prea Fericirea Sa a oferit celor prezenti volumul dedicat aniversarii Autocefaliei, Patriarhiei si slujirii arhieresti a Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane, publicat anul acesta la Editura Patriarhiei.

Intrunirea a fost apreciata de cei prezenti si urmeaza ca recomandarile facute de aceasta Comisie sa fie supuse atentiei Sfantului Sinod Bisericii Ortodoxe Romane la proxima sa sedinta.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…