La Palatul Patriarhiei continuă conferința organizată de Consiliul Mondial al Bisericilor și Patriarhia Română

Conferința Consiliului Mondial al Bisericilor continuă la Palatul Patriarhiei. Tema dezbaterilor din acest an este „Platforma globală pentru reflecție teologică 2010. Unitate și misiune astăzi: mărturii și opinii venite de la cei marginalizați”.

Întâlnirea reunește delegați ai Bisericilor membre ale Consiliului, care timp de 4 zile analizează modul în care categoriile sociale defavorizate și marginalizate pot fi reprezentate în bisericile din întreaga lume.

Participanții se vor deplasa, mâine, în parohia „Toți Sfinții Români” din cartierul bucureștean Rahova, unde se află o comunitate numeroasă de etnie romă.

„Delegații vor vizita Biserica ‘Toți Sfinții Români’ din cartierul Rahova. Acolo, preoții parohi vor realiza o prezentare a activității misionare pe care parohia o desfășoară în rândul populației de etnie romă. Vor avea, de asemenea, o întâlnire cu profesorii care predau religia ortodoxă în limba romani. Delegații vor vizita și Parohia ortodoxă Coptă pentru a vedea modul în care migranții își organizează viața lor religioasă aici la București”, a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Daniel Buda, secretar executiv pentru relațiile bisericești și ecumenice în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor.

Conferința se va încheia duminică, atunci când va fi redactat un document de lucru ce se va constitui ca bază pentru întrunirea de anul viitor.

Consiliul Mondial al Bisericilor este o organizație creștină internațională înființată în 1948 care reunește, în prezent, 349 de Biserici, confesiuni și asociații creștine din peste 110 țări și teritorii din întreaga lume. Biserica Ortodoxă Română este membră în acest for din anul 1961.

Comentarii Facebook


Știri recente