La Palatul Patriarhiei Conferință pastoral-misionară prezidată de Patriarhul României

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezidat astăzi, 3 noiembrie, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, conferința pastoral-misionară semestrială de toamnă cu tema „Misiunea social-filantropică a Bisericii – vocație spirituală și necesitate pastorală”. La această conferință au fost prezenți peste 550 de preoți din protopopiatele I, II și III Capitală, Ilfov Nord și Ilfov Sud, dar și preoții de caritate din spitale, armată, penitenciare, orfelinate, cămine pentru vârstnici și alte instituții social-filantropice din municipiul București și județul Ilfov.

În deschidere, Preafericirea Sa a ținut să mulțumească tuturor clericilor pentru implicarea în buna organizare a hramului Catedralei patriarhale din acest an.

„Dorim să exprimăm mulțumiri și felicitări tuturor preoților care au contribuit la buna desfășurare a hramului Catedralei Patriarhale. De asemenea, dorim să felicităm pe toți cei care lucrează în mod intens în opera socială a Bisericii, mai ales preoții de caritate din spitale, din unități militare, penitenciare și din cimitire”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, Patriarhul României i-a îndemnat pe preoți să se implice mai mult în activitățile social-filantropice.

„Invităm pe cei care sunt mai puțin angajați în activitatea social-filantropică a Bisericii să intensifice lucrarea lor pentru că nu e vorba aici de specialiști. Fiecare trebuie să contribuie la manifestarea aceasta a dragostei frățești pentru aproapele care se află în suferință întrucât este vorba de o lucrare misionară pastorală a Bisericii. Nu e problemă de modă, ci e o problemă de respirație normală a Bisericii prin rugăciune și în acțiune pastoral-misionară”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În continuare, pe marginea temei, au conferențiat următorii preoți: părintele Dabu Florin Cătălin de la Parohia Sfântul „Andrei-Militari”, părintele Mihnea Susan de la Parohia „Sfântul Visarion”, părintele Gheorghe Dincă de la Parohia Buda și părintele Mircea Marian Pintică de la Institutul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Tot în cadrul conferinței de astăzi au fost propuse noi soluții pentru o mai bună activitate socială a Bisericii, cu precădere pentru 2011, proclamat de Patriarhia Română „Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii”. Cei prezenți au primit la final din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ediția nouă a Acatistului Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

Următoarea conferință pastoral-misionară de toamnă în Arhiepiscopia Bucureștilor va avea loc mâine, 4 noiembrie, la Ploiești, pentru preoții din protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați, precum și pentru preoții de caritate din județul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente