La Palatul Patriarhiei are loc intrunirea coordonatorilor eparhiali ai activitatii de asistenta sociala din Patriarhia Romana.

La Palatul Patriarhiei din Capitala are loc timp de 2 zile intrunirea coordonatorilor eparhiali ai activitatii de asistenta sociala din Patriarhia Romana.

La intrunire mai participa reprezentanti ai Ministerului Muncii, precum si ai unor ONG-uri interesate de cooperarea cu Biserica in domeniul asistentei sociale.

Pe ordinea de zi sunt propuse mai multe teme de discutie printre care se afla modalitatile concrete de implementare si aplicare a Protocolului de cooperare in domeniul incluziunii sociale incheiat intre Guvernul Romaniei si Patriarhia Romana, posibilitatea unitatilor de cult si fundatiilor care isi desfasoara activitatea cu binecuvantarea Bisericii de accesare de fonduri europene, structurale si guvernamentale pentru derularea de proiecte sociale, parteneriate de cooperare in vederea dezvoltarii activitatii de asistenta social-filantropica desfasurata de catre eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane dar si definitivarea documentelor de organizare si functionare a Federatiei ‘Filantropia’ din cadrul Patriarhiei Romane.

La finalul acestei intruniri, participantii s-au intalnit cu Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel al Romaniei, caruia i-au prezentat concluziile discutiilor avute.

In cuvintul adresat participantilor Prea Fericitul Parinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane s-a referit mai intai la modul in care trebuie sa se lucreze in aceasta activitate de asistenta sociala.

Intai Statatorul Bisericii Ortodoxe Romane a subliniat apoi necesitatea existentei unei legaturi intre dimensiunea sociala si dimensiunea spirituala, in ceea ce priveste derularea programelor cu caracter social.

Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a atras atentia asupra sansei, dar si asupra riscului ce exista in derularea operei sociale.

Nu in ultimul rand, Prea Fericitul Parinte Daniel a apreciat utilitatea unor astfel de intruniri.

In cadrul intrevederii de astazi cu Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel, Prea Sfintitul Ciprian Campineanul – Episcop vicar patriarhal i-a prezentat Intai Statatorului Bisericii Ortodoxe Romane principalele teme dezbatute de cei care au participat la intrunirea coordonatorilor eparhiali ai activitatii de asistenta sociala din Patriarhia Romana.

Comentarii Facebook


Știri recente