La Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’ s-a deschis ieri Expozitia ‘Monahism si arta’.

Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’ gazduieste incepand de ieri, 28 octombrie 2004, Expozitia ‘Monahism si arta’, expozitie ce este realizata in colaborare cu Prefectura Judetului Valcea prin Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Valcea.

Pana pe data de 18 noiembrie 2004, vizitatorii vor putea vedea aici lucrari de arta realizate in manastirile si schiturile Eparhiei Ramnicului. Obiectele expuse: icoane pe lemn si sticla, covoare tesute in gherghef, vesminte preotesti, arhieresti si monahale, odoare bisericesti si coliere, cruciulete, semne de carte provin din Manastirile Hurezu, Bistrita, Dintr-un Lemn, Ostrov, Surpatele, Turnu, Govora, Iezer si Cozia. Unele dintre lucrari au peste o suta de ani, dar, marea lor majoritate sunt contemporane.

Expozitia este realizata in cadrul unui Proiect pe care Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Valcea il realizeaza de 5 ani in parteneriat cu Episcopia Ramnicului.

Vernisajul Expozitiei ‘Monahism si arta’ s-a incheiat ieri in acordurile Corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Ramnicu Valcea care a sustinut un program de Muzica Religioasa Romaneasca.

La manifestarea de ieri au participat, printre altii, Parintele Arhimandrit Bartolomeu Androni – staretul Manastirii Cozia, elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Ramnicu Valcea, etnografi, muzeografi.

Comentarii Facebook


Știri recente