La Moscova se dasfasoara un forum ortodox cu tema ‘Noii martiri si marturisitori si redescoperirea spirituala a Sfintilor Parinti’.

Zilele acestea se desfasoara la Moscova un forum ortodox anual, de mari dimensiuni, numit Conferintele Internationale de Craciun pentru Educatie. Tema din acest an este Noii martiri si marturisitori si redescoperirea spirituala a Sfintilor Parinti.

Conferintele se desfasoara pe 70 de sectiuni, dintre care amintim Ortodoxie si medicina, Ortodoxie, moralitate si ecologie, Ortodoxie, cinema, teatru, Limba Slavona de cult si Literatura Rusa.

In cele 7 zile, vor fi prezentate peste 900 de studii. Ministrul Educatiei va prezenta recentul sau proiect de studiere in scoala a Culturii Ortodoxe. De asemenea, in program este trecuta si desfasurarea unui Festival International al Crestinilor.

Anul trecut, la forumul care se desfasoara sub presedintia Patriarhului Ortodox al Moscovei, Alexei II, au participat peste 12.000 de crestini, iar anul acesta se asteapta chiar o participare mai larga.

Comentarii Facebook


Știri recente