La moaștele Sfântului Ciprian au venit mii de pelerini

Biserica Zlătari din Capitală a fost zilele acestea în sărbătoare. Mii de pelerini i-au trecut pragul în ziua hramului, la 2 octombrie, de ziua Sfinților Ciprian și Justina, informează „Ziarul Lumina”.

Sărbătoarea hramului a început vineri, când baldachinul cu moaștele sfântului au fost scoase în procesiune și așezate spre închinare în afara bisericii, iar seara a fost oficiată Vecernia și Litia. Duminică dimineața, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, având în frunte pe Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Preasfinția Sa a și vorbit credincioșilor despre Sfântul Mucenic Ciprian, despre turnura pe care a luat-o viața sa, de la vrăjitor faimos la mărturisitor al lui Hristos, și apoi chiar martir. După ce a încercat diferite vicleșuguri cu ajutorul puterilor diavolești, Ciprian a văzut că puterea Crucii înfrânge orice ispită, astfel încât a ajuns să se convertească la creștinism și să sufere moarte martirică.

Trebuie să ne ferim de vrăjitori

Totodată, Preasfinția Sa a mai spus credincioșilor și faptul că nu este permis unui creștin adevărat să apeleze la vrăjitoare. Preasfințitul Ciprian Câmpineanul a subliniat: ‘Suntem martori în secolul al XXI-lea și se face popularitate multor vrăjitoare la televiziune, radio, ziare, și lucrul dureros, din păcate, mulți creștini căldicei în credință aleargă de multe ori la astfel de vrăjitoare. Indiferent că este vrăjitoare falsă sau lucrează cu puterea vrăjmașului, adevăratul creștin trebuie să se țină cât mai departe de astfel de persoane. Un om cu adevărat credincios nu are nevoie de ajutorul vrăjmașului care a fost biruit pe Cruce de Mântuitorul Iisus Hristos. Cum e posibil, noi, care suntem însemnați cu numele lui Hristos și purtăm numele lui Hristos, creștini, să apelăm la ajutorul celui biruit, câtă vreme Biruitorul, adică Mântuitorul Iisus Hristos, ne-a lăsat atâtea mijloace în Biserica Sa ca să avem parte și de sănătate, și de ajutor în toate cele pe care le înfruntăm în această viață și, mai ales, pentru mântuirea sufletelor noastre?!’

Parohul Bisericii Zlătari, părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, a mulțumit Preasfințitului Ciprian Câmpineanul pentru prezența la sărbătoare.

‘Îmi revine plăcuta misiune de a exprima bucuria noastră, atât a preoților slujitori, cât și a credincioșilor și a tuturor închinătorilor și pelerinilor care au venit astăzi la sfânta biserică. Vă mulțumim pentru slujba arhierească săvârșită aici în biserica noastră, vă mulțumim pentru bogatul cuvânt de învățătură despre Sfinții Mucenici Ciprian și Justina și învățăturile duhovnicești pentru viața noastră de fiecare zi. Într-adevăr, la orice vârstă, fiecare dintre noi avem nevoie mereu să ne corectăm viața, să ne apropiem de viața curată și sfântă pe care ne-o dăruiesc din belșug Sfinții Bisericii’, a spus părintele Nicolae Dascălu, consilier patriarhal și coordonatorul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române. La sfârșitul Sfintei Liturghii a fost oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente