La Mănăstirii Ghighiu, cu ocazia hramului, vor fi aduse moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena

Credincioșii ortodocși din județul Prahova se vor putea închina vineri, 24 aprilie 2009, moaștelor Sfinților Împărați Constantin și Elena. Relicvele vor fi duse de la Catedrala patriarhală la Mănăstirea Ghighiu, în seara zilei de 22 aprilie și vor rămâne spre închinare până în seara de 24 aprilie, când vor reveni în Capitală.

Hramul așezământului monahal din județul Prahova va fi sărbătorit anul acesta în prezența Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române. La sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie și sfințirea apei la Mănăstirea Ghighiu.

Situată la mai puțin de 5 km de Municipiul Ploiești, Mănăstirea Ghighiu, cu hramul Izvorul Tămăduirii, este unul dintre cele mai cunoscute locașuri de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor. A fost ridicată acum mai bine de patru secole, în mijlocul unei păduri care făcea parte din legendarii codri ai Vlăsiei. Actuala biserică a mănăstirii a fost zidită între anii 1858-1866, prin eforturile stareților Eftimie și Antonie, susținute prin purtarea de grijă a Mitropolitului Nifon, chiar pe temelia fostei bisericuțe de lemn. Pictura, exceptând turlele, este influențată de școala italiană, fiind realizată de pictorul Gheorghe Tătărăscu. Între anii 1954-1958, biserica a fost restaurată prin grija Patriarhului Justinian. La Mănăstirea Ghighiu se află în prezent o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, care datează din secolul al XVI-lea, adusă pe meleaguri prahovene din Siria în 1958.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente