La Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova se desfășoară Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”

Faza interjudețeană a Festivalului oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” este găzduită astăzi, 14 mai, de Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova. Aflat la cea de-a VI-a ediție, Festivalul reunește elevii de liceu care au obținut primele locuri la faza pe eparhie, atât în Arhiepiscopia Craiovei cât și în Episcopia Severinului și Strehaiei.

Anul acesta au fost propuse două teme: „Crezul ortodox – temelia credinței noastre” și „Sfinții români – pilde de credință și de viețuire creștină”

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei: „Tinerii care au venit aici însoțiți de profesorii de religie sunt foarte bine pregătiți, se întrevăd tinere talente care au dar de la Dumnezeu și se exprimă bine”.

Alte informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ovidiu Polexă, consilier al Sectorului Învățământ al Episcopiei Severinului și Strehaiei: „Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni. Secțiunea Juniori în care s-au încadrat clasele a IX-a și a X-a și secțiunea Seniori cuprinzând clasele a XI-a și a XII-a, având două teme: ‘Crezul Meu’ și ‘Sfinții români – pilde de credință și de viețuire creștină’. Acest Festival este organizat de către Mitropolia Olteniei împreună cu Episcopia Severinului și Strehaiei, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți. Fiecare candidat a trebuit să își expună liber eseul sau tema pe care și-a ales-o. Membrii juriului alcătuit din preoți și profesori de română au ales dintre cele mai bune expuneri, motivând la sfârșit cu premii pe fiecare candidat. Scopul acestui Festival este de a oferi tinerilor posibilitatea de a învăța, scrie și mai ales de a cuvânta despre credința lor”.

Comentarii Facebook


Știri recente