La Mănăstirea Putna va avea loc a IX-a ediție a Simpozionului de istorie „Colocviile Putnei”

La Mănăstirea Putna va începe astăzi, 14 iulie, de la ora 16:00, cea de-a IX-a ediție a Simpozionului de istorie „Colocviile Putnei”. Manifestările se vor derula până pe 17 iulie și sunt realizate sub egida Centrului de Cercetare și Documentare „Ștefan cel Mare”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. La eveniment vor participa profesori de la universități și institute de cercetare din București, Iași, dar și din alte zone ale țării.

Începând cu orele 16:00 va fi oficiată slujba Te Deum – ului de către Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, „înconjurat de preoți slujitori și de toți ceilalți profesori universitari, studenți, care au răspuns invitației” de a participa la acest simpozion, după cum a spus părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna și exarh al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic a oferit mai multe informații despre Simpozionului de istorie „Colocviile Putnei” care debutează astăzi: „Și anul acesta la Mănăstirea Putna sunt prezenți profesori de la Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași și de la Institutul ‘Nicolae Iorga’ din București, dar și de la alte centre universitare. Sunt prezenți profesori universitari, cercetători care au răspuns invitației noastre și care au câte ceva nou de spus despre trecutul frumos al Mănăstirii Putna cât și despre epoca glorioasă a slăvitului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”.

La acest simpozion va avea loc lansarea a două volume: „În deschiderea simpozionului de astăzi se va lansa și volumul „Analele Putnei” nr 9, care cuprinde comunicările susținute în anul 2008, și totodată volumul ‘Pro Bucovina – repere istorice și naționale’, un volum publicat de către Centrul de cercetare și documentare ‘Ștefan cel Mare” al Mănăstirii Putna și de către Institutul român de Genealogie și Heraldică ‘Sever Zotta” din Iași”, a mai spus părintele stareț pentru Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente