La Mănăstirea Cernica s-a desfășurat o nouă sesiune a Programului „Alege școala”

La Centrul social-cultural „Sfântul Calinic” de la Mănăstirea Cernica, a avut loc astăzi, 25 februarie, o nouă sesiune de formare a preoților din Protoieria III Capitală, în cadrul proiectului „Alege școala”. Proiectul se derulează din luna septembrie a anului trecut.

Mai multe detalii cu privire la scopul proiectului, cât și desfășurarea și scopul ședinței, a oferit pentru TRINITAS TV, Diac. Florin Marica, Formator al Proiectului „Alege școala”, care aparține Patriarhiei Române: „Ceea ce ne-a bucurat foarte mult este faptul că preoții participanți la această sesiune desfășoară deja activități cu tinerii din parohiile lor și sperăm ca prin metodele prezentate și prin experiența împărtășită în aceste două zile să contribuim la atingerea obiectivului proiectului «Alege școala», acela de prevenire și corectare a părăsirii timpurii a școlii”.

În cadrul lucrărilor de astăzi s-a prezentat și un film, ca model demonstrativ al aplicării proiectului în parohii. Aflăm mai multe informații despre importanța ședințelor de formare și a programului, de la Pr. Florentin Antasiuc: „Prin părinții formatori am conștientizat importanța acestui proiect, derulat în Biserica Ortodoxă Română, «Alege școala». Am învățat și am dobândit cunoștințe necesare implementării acestui proiect în parohiile noaste”.

Alte informații oferă Pr. Ioan Malaxa: „Aceste cursuri pe care le-am frecventat la Mănăstirea Cernica nu au dus la altceva decât îmbunătățirea cunoștințelor și a metodelor pe care trebuie să le aplicăm atât de frumos și la orele de Religie în școală, cât și la orele de întâlnire cu tineretul”.

În cadrul proiectului vor fi organizate 92 de sesiuni de formare, pentru 1206 preoți, din 10 județe ale țării. În prezent, proiectul este implementat în Mitropolia Munteniei și Dobrogei, precum și în Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente