La Manastirea Camarzani va fi oficiata maine o slujba de pomenire a PS Gherasim Putneanul, fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

Slujba de pomenire va fi oficiata de catre IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Detalii despre acest moment comemorativ am aflat de la parintele arhimandrit Melchisedec Velic, staretul Manastirii Putna si exarh al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor: ‘Pentru ziua de sambata, 3 decembrie, la Manastirea Camarzani va avea loc o slujba de pomenire, slujba oficiata de catre IPS Arhiepiscop Pimen. La orele 08.30, vom incepe slujba Sfintei Liturghii, apoi slujba parastaului si praznicul dupa randuiala noastra ortodoxa, care e slujba milosteniei si care se va face intru pomenirea celui care a plecat in lumea de dincolo. Vor veni fii duhovnicesti de-ai Prea Sfintitului si alti ierarhi, pentru ca PS Gherasim, prin smerenia si cumintenia lui, s-a facut iubit si pretuit’.

PS Gherasim Putneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, s-a nascut pe 30 mai 1924, in localitatea suceveana Bogdanesti. A intrat in obstea Manastirii Neamt, la data de 1 iulie 1945, iar un an mai tarziu a primit numele Gherasim. A fost pe rand staret la Manastirea Putna, Arhiereu vicar la Episcopia Aradului, iar in anul 1992 a fost inscaunat ca Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. PS Gherasim a slujit ani la rand la prima biserica din piatra din Moldova, Biserica ‘Sf. Nicolae’ de la Manastirea Bogdana. A trecut la cele vesnice in noaptea dintre 5 si 6 decembrie 2004, fiind inmormantat la Manastirea Camarzani. Parintele exarh Melchisedec Velnic a elogiat in cateva cuvinte personalitatea PS Gherasim: ‘El ramane inscris pentru noi ca un lucrator al vietii celei duhovnicesti, ca un lucrator in ogorul Domnului, si aceasta a facut-o cu mintea, cu inima si cu simtirea. A reusit sa realizeze acea unitate dintre minte si inima de care ne vorbesc parintii nostri. A fost un om smerit, un iubitor al pravilei, al rugaciunii. De aceea, chiar inainte de a pleca la cele vesnice l-a invrednicit Dumnezeu ca sa aiba un dialog cu lumea nevazuta cum a marturisit parintele duhovnic Ignatie de la Camarzani, fiul al Putnei si el, cum PS Gherasim, cu jumatate de ora de a pleca la cele vesnice, a avut acel dialog cu lumea nevazuta si a plecat dincolo sa se bucure cu parintii pe care el i-a iubit’.

Comentarii Facebook


Știri recente