La Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală va avea loc faza pe Municipiu a Olimpiadei de Religie

Trei sute douăzeci și trei de elevi din școlile bucureștene vor participa mâine, 20 martie, la Olimpiada de Religie, faza pe municipiu. Competiția va avea loc la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din sectorul 5 al Capitalei și este organizată de Catedra de Religie a Inspectoratului Școlar București. Pentru prima dată, anul acesta la Olimpiada de Religie elevilor ortodocși li se vor alătura și elevi romano-catolici. Concursul va începe la orele 10:00 și va dura 3 ore.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Gheorghe Dogaru, inspector la disciplina „Religie” din cadrul Inspectoratului Școlar București: „Gradul de dificultate al subiectelor la Olimpiadă este proporțional cu faza la care se desfășoară această Olimpiadă. Gândiți-vă că suntem acum la faza a treia trecând prin faza pe școală, faza pe sector și faza pe municipiu. Ca atare, gradul de dificultate al acestor subiecte în momentul acesta este puțin mai ridicat, însă nu este greu sau de speriat în sensul că nu vor fi capabili sau nu vor putea să rezolve subiectele. Elevii vor fi capabili să le rezolve, deoarece acestea sunt din materia parcursă până la această dată”.

Subiectele vor fi corectate de profesori care predau la clasă disciplina Religie, pe fiecare nivel de studiu.

Subiectele pe care le vor aborda elevii au fost propuse de către profesori de religie din toată țara, Ministerul Educației selectând dintre acestea numai câteva. Faza națională a Olimpiadei de Religie va avea loc în Săptămâna Luminată la Suceava, iar la această etapă a competiției participând acei elevi care s-au calificat pe județ sau pe municipiu, unul pe fiecare nivel de studiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…