La Iasi se va deschide maine Simpozionul international ‘Viata-dar divin si responsabilitate umana-in traditie iudaica si crestina’

La Sala de Conferinte’ Dr Iustin Moisescu’ a Centrului Eparhial Iasi va avea loc miine la ora 18 deschiderea oficiala a Simpozionului international ‘Viata-dar divin si responsabilitate umana-in traditie iudaica si crestina’. Simpozionul este derulat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloaie’, Ambasada Statului Israel in Romania, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Secretariatul de Stat pentru Culte.

La deshiderea de miine seara vor sustine alocutiuni IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Excelenta Sa Rodica Radian Gordon, Ambasadorul Statului Israel in Romania, Marele Rabin Menachem Hacohen, Sef Rabin al Cultului Mozaic in Romania, PS Petru Gherghel, Episcopul Romano-Catolic din Iasi, doctor Adrian Lemeni, Secretar de Stat pentru Culte si Iulian Sorin-Secretar General al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania. De asemenea vor cuvinta reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale.

Simpozionul va continua marti dimineata cu comunicarile ‘Valoarea vietii in Biblie’-sustinuta de Marele Rabin Menachem Hacohen, si ‘Viata umana – intre determinismul manipularilor tehnologice si libertatea transfigurarilor spirituale, sustinuta de profesor doctor Gheorghe Popa, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi. Vor urma apoi alte doua referate: ‘Conceptul de viata in Magisteriul Papei Ioan paul al II-lea’ sustinut de pr Profesor Wilhelm Danca si cel pe tema ‘Valoarea vietii in Biblie’ sustinut de oratori Evrei.

Marti dupa amiaza sint programate vizite la Sinagoga din Iasi, la Statuia lui Abraham Gldfaden si Cimitirul evreiesc din Pacurari.

Miercuri dimineata va avea loc o noua sesiune plenara de comunicari. Vor conferentia oratori evrei si parintele arhimandrit Iuvenalie Ionascu, cu un referat pe tema ‘Ingrijirea vietii umane-principiu fundamental in bioetica’. De asemenea va conferentia si preot profesor doctor Petre Semen, pe tema ‘Sensul si valoarea vietii in gindirea iudeo-crestina’.

Miercuri dupa amiaza este programata sesiunea plenara in care va avea loc evaluarea rezultatelor manifestarii si aprobarea comunicatului final.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…