La Iași s-a organizat un parteneriat pentru ajutorarea sinistraților din Moldova

Parteneriat pentru sinistrații din Moldova

– comunicat de presă –

Pentru a sprijini persoanele care au avut de suferit de pe urma inundațiilor din zona Moldovei, Arhiepiscopia Iașilor a inițiat o colectă în toate mănăstirile și parohiile din eparhie. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, primele fonduri colectate la nivelul Centrului Eparhial Iași au fost deja utilizate pentru intervenția în regim de urgență prin achiziționarea de alimente și de obiecte de primă necesitate pentru persoanele sinistrate.

Principala problemă a celor afectați de inundații o reprezintă, desigur, faptul că apele au distrus, parțial sau în totalitate, numeroase locuințe. Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin intermediul Sectorului social-filantropic „Diaconia” și al Fundației „Solidaritate și Speranță”, a inițiat un parteneriat cu instituții și firme dornice să sprijine financiar lucrările de construcție a unor case, cum sunt: Autoritatea Națională a Vămilor, Centrul de Afaceri Internațional din Iași, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom, UniCredit Țiriac Bank și cotidianul „Flacăra Iașului”. Acest parteneriat este unul deschis, iar pe această cale Mitropolia Moldovei și Bucovinei face un apel și la alte instituții de stat sau private, firme sau persoane fizice care doresc să se alăture efortului de a oferi celor afectați de inundații un adăpost înainte de venirea iernii.

Pentru asigurarea unei depline transparențe, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va prezida un comitet alcătuit din reprezentanți ai fiecărei instituții partenere, comitet care va gestiona fondurile colectate, iar fiecare donator va avea acces la date privind situația beneficiarilor, achiziționarea de materiale, stadiul lucrărilor etc.

Cei interesați de acest parteneriat se pot adresa Sectorului social-filantropic „Diaconia” al Arhiepiscopiei Iașilor (telefon 0232 220 548) sau pot depune donațiile în următorul cont bancar: Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cod fiscal 5334656, contul în lei: RO 19 BACX 00 00 00 30 10 57 80 14, deschis la UniCredit Țiriac Bank – Iași.

Biroul de presă al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Comentarii Facebook


Știri recente