La Iasi debuteaza astazi Seminarul International de Film organizat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei

In perioada 2- 4 Octombrie Mitropolia Moldovei si Bucovinei va organiza Seminarul International de Film ‘Semne de speranta in cinematografie’. Manifestarea reuneste numerosi specialisti din tara dar si din Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Germania, Franta, Italia si Marea Britanie.

Prea Cucernicul parinte Nicolae Dascalu, consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si Director al Institutului Cultural Misionar Trinitas a declarat ca scopul seminarului este de a da o noua dimensiune cinematorgrafiei: ‘Vom incerca impreuna, oamenii Bisericii si oamenii din domeniul artei cinematografice, sa construim un nou viitor pentru misiunea Bisericii si misiunea artei crestine’.

Seminarul este organizat de Institutul Cultural Misionar Trinitas si Institutul Sfantul Nicolae in colaborare cu mai multe asociatii si organizatii de film din tara si strainatate printre care: RADEF, Organizatia Catolica SIGNIS din Bucuresti, Asociatia crestina mondiala pentru comunicatie, Organizatia INTERFILM (Elvetia).

Prea Cucernicul parinte Nicolae Dascalu a mai adaugat ca seminarul va fi marcat atat prin vizionari de film dar si prin dezbateri sustinute de specialisti in domeniu: ‘Seminarul are in program atat dezbateri, discutii, dar toate dezbaterile acestea vor fi concentrate pe vizionarea de filme, unele in premiera pe ecranele din Iasi. Sambata va putea fi vizionat la cinematograful Republica filmul ‘Binecuvantata fii inchisoare’, in regia lui Mircea Margineanu, iar in cursul dupa-amiezii va avea loc o dezbatere condusa de doamna Elisabeta Bostan – o cineasta cunoscuta tuturor iubitorilor de filme din tara noastra – pe problema educatiei tineretului in domeniul filmelor’.

Comentarii Facebook


Știri recente