La Iasi, cea de a V-a seara de Rugaciune comuna s-a desfasurat la Biserica ‘Sfantul Nicolae’ – Socola.

La Iasi, cea de a V-a seara din cadrul Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor s-a desfasurat la Biserica ‘Sfantul Nicolae’ – Socola.

Slujba a inceput la orele 17.00, iar tema acestei seri a fost: ‘Dumnezeu judeca eforturile noastre de zidire’.

Din partea Bisericii Ortodoxe au participat parinti slujitori de la bisericile din oras, condusi de Parintele Constantin Andrei – protopop al Protopopiatului Iasi I si de Parintele Protopop Vilie Dorosinca – protopop al Protopopiatului Iasi II.

Din partea Bisericii Romano-Catolice au fost prezenti, de asemenea, preoti de la bisericile romano-catolice din oras condusi de Parintele Cornel Cadar – Consilier Cultural al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi si slujitor la Catedrala Romano-Catolica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Iasi.

In cuvantul sau de invatatura, Parintele Cornel Cadar – Consilier Cultural al Episcopiei Romano-Catolice de Iasi a vorbit despre importanta continuarii eforturilor in vederea restabilirii unitatii crestinilor, precum si despre semnificatia pe care o are, in acest sens, Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor: ‘Dumnezeu judeca lucrarea noastra de zidire, efortul nostru. Lucrarea noastra este apreciata intotdeauna de Dumnezeu Care priveste cu bunavointa la ceea ce facem bine. De multe ori se aude in jurul nostru: Ce folos au aceste intalniri?. Cu siguranta, facem pasi inainte. Aceasta seara, ca si celelalte seri, face ca sa ne cunoastem mai mult unii pe altii.’

Maine, seara de Rugaciunea comuna pentru unitatea crestinilor va incepe la orele 17.00 la Biserica Romano-Catolica ‘Sfanta Tereza’ din Iasi. Tema de maine seara va fi: ‘Voi sunteti templul lui Dumnezeu’, iar cuvantul de invatatura va fi rostit de

Pr. Dumitru Boboc – parohul Bisericii ‘Intrarea Domnului in Ierusalim’ din Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente