La Iași a fost inaugurată Școala „Varlaam Mitropolitul” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei

Școala „Mitropolit Varlaam” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost inaugurată astăzi, 16 septembrie, la Iași. La eveniment au participat Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan, Ministrul Educației, Daniel Funeriu, precum și alte personalități ale vieții publice ieșene.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, Lucian Ducan: „Începând cu ora 09:00 Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a citit o rugăciune de binecuvântare a celor care învață și lucrează la Școala „Mitropolit Varlaam”. A urmat, apoi, un scurt cuvânt al Înaltpreasfinției sale în care a subliniat unul dintre principalele obiective ce va fi urmărit prin funcționarea acestei școli și anume realizarea unei parteneriat între școală și familie: ‘În ceea ce privește o exigență a momentului, aș putea să o denumesc pe aceasta ca o încercare mai susținută decât ceea ce se întâmplă în general, de cooperare între familie, pe de o parte, adică tatăl și mama și școala, pe de altă parte, adică cadrul didactic în ceea ce privește educația copilului. Dacă cele două forțe sunt așezate mai mult împreună și grefate pe spiritul creștin există o anumită speranță că actul educațional poate fi împlinit cu mai multă tărie'”.

Lucian Ducan a mai relatat faptul că „După cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Teofan cei prezenți au vizitat unitatea școlară. Ministrul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Daniel Funeriu, a apreciat inițiativa înființării unei astfel de unități în care este implicată și Biserica și în care se va pune accent pe promovarea valorilor moral-creștine”.

Comentarii Facebook


Știri recente