La Iași a avut loc Concursul interdisciplinar „Religia între știință și artă”, ediția a III-a

În Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași a avut loc ieri, 8 octombrie, concursul interdisciplinar ‘Religia între știință și artă’, ediția a III-a. Concursul s-a derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a fost organizat de Liceul de informatică ‘Grigore Moisil’ din Iași, în parteneriat cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și Primăria municipiului Iași, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Liceenii din Iași au format echipe de câte doi elevi, după care au realizat o prezentare în Power-Point sau un filmuleț timp de maximum zece minute pe una dintre cele patru teme interdisciplinare prestabilite. Temele au fost următoarele: ‘Sfinți din închisorile comuniste’, ‘Viața, creația lui Dumnezeu – dovezi științifice și religioase care indică lucrarea unui Creator’, ‘Creștinismul și provocările religioase contemporane – prezentarea unor concepții și practici necreștine precum: darwinismul, spiritismul, vrăjitoria, astrologia, reîncarnarea, yoga și pericolul acestora pentru mântuirea credincioșilor’ și ‘Oameni de cultură români, promotori ai credinței creștine’. Protosinghelul Iustin Neagu de la Biserica ‘Schimbarea la Față a Domnului’ – Socola a susținut conferința ‘Dialogul dintre religie și știință’.

Premiile pentru elevii câștigători au fost oferite de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și de Primăria municipiului Iași și au constat în cărți religioase, CD-uri cu viața Sf. Cuv. Parascheva și bani. ‘Juriul a fost format din profesorii de Religie care au însoțit elevii. Au mai participat pr. Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, pr. Bogdan Racu, referent în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor, și pr. prof. Alexandru Cristinel Barnea, ispector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași. Nădăjduim ca și în anii viitori elevii care au participat să poată oferi publicului materiale de natură religioasă prezentate într-o manieră tehnică modernă’, a declarat prof. de Religie Alexandru Burac.

Comentarii Facebook


Știri recente