La Gura Humorului, jud. Suceava, a fost omagiata personalitatea binecredinciosului voievod Stefan cel Mare si Sfant

In perioada 11 – 12 iunie 2004, Centrul Scolar Gura Humorului a fost gazda unei atractive actiuni cultural artistice si sportive care a avut ca scop integrarea elevilor din invatamintul special in ansamblul actiunilor organizate la nivele local si judetean cu ocazia festivitatilor comemorative inchinate lui Stefan cel Mare si Sfint.

La acest program s-au inscris elevi de ciclul gimnazial si profesional de la institutii scolare din Satu Mare, Bistrita, Tg. Frumos – Iasi, Suceava, Bivolarie si Gura Humorului, activitatile fiind grupate pe sectiunile: Literatura si istorie, Arta, Miini indeminatice si Sport.

Programul variat, a oferit celor peste 200 de elevi participanti posibilitatea de a-si pune in valoare cunostintele teoretice dobindite la orele de pregatire, deprinderile practice insusite in atelierele de productie, dar si talentul artistic sau buna pregatire sportiva.

Festivitatea de premiere i-a adus pe cei mai buni in fata colegilor, efortul lor fiind rasplatit cu diplome si premii. S-au remarcat printre altii: Ioana Prodan – Gura Humorului si Mihaela Jauca – Suceava, la cros; echipele de fotbal (clasele V – VIII si profesionala) din Gura Humorului, Laura Plaiu – Bivolarie, la tenis de masa, Mihaela Jauca – Suceava si Mircea Baranovschi – Gura Humorului, la desen, Simona Mardare, cofetar, Daniela Adochitei – Gura Humorului coitorie, Cristina Paraschiv – Suceava croitorie, Ioan Alexoaie – Tg. Frumos, timplarie etc.

Alaturi de elevii participanti la aceasta zi festiva au fost si Brindusa Bialy, director D.J.P.D.C., Elena Chidesa, inspector de probleme educative, si Ioan Halip inspector pentru invatamintul special, ambii din partea I.S.J. Suceava, oaspetii remarcind incarcatura emotional-afectiva a competitiei, dar si buna organizare, apreciind ca astfel de actiuni contribuie la o mai usoara integrare a deficientului mintal in normalitatea cotidiana. Incurajate de succesul actiunii comemorative, cadrele didactice de la Centrul Scolar doresc ca pe viitor sa atraga intr-o masura mult mai mare societatea civila si mass-media in sustinerea morala a copilului cu cerinte speciale de educatie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…