La Galati se vor desfasura maine manifestari deosebite legate de Duminica Ortodoxiei si de serbarea Sfintilor Ioan Casian si Gherman.

Conform calendarului evenimentelor liturgice si cultural-misionare ale Episcopiei Dunarii-de-Jos pe anul 2004, cu ocazia primei Duminici din Postul Pastelui, nunmita pentru semnificatiile ei in istoria Bisericii ‘a Ortodoxiei’, Centrul Eparhial, in colaborare cu Inspectoratele Scolare din Galati si Braila, realizeaza o serie de activitati specifice la care vor participa preotii parohi, profesorii de Religie si elevii din scolile si liceele judetelor aflate in jurisdictia Eparhiei.

Astfel, in aceasta Prima Saptamana din Sfantul si Marele Post, elevii si liceeni au participat la slujba Canonului Sfantului Andrei Criteanul, oficiata in primele 4 zile din Postul Pastilor si s-au pregatit prin Sfanta Taina a Spovedaniei spre a se impartasi la sarbatoarea Duminicii Ortodoxiei.

De asemenea, elevii au fost invitati sa realizeze lucrari cu caracter iconografic ce vor fi prezentate si premiate in aceasta duminica la bisericile parohiilor pe teritoriul carora se afla scolile respective.

La Catedrala Episcopala din Galati vor fi prezentate lucrarile elevilor de la Liceele de Arta ‘Dumitru Cuclin’ – Galati si ‘Haricleea Darcle’ – Braila, precum si cele ale clasei de patrimoniu de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ‘Sfantul Apostol Andrei’ – Galati, cele mai frumoase dintre acestea urmand a fi premiate chiar de catre Prea Sfintitul Casian, Episcopul Dunarii-de-Jos.

Un alt eveniment important ce va avea loc la Duminica Ortodoxiei, care coincide in acest an cu praznuirea Sfintilor Straromani Ioan Casian si Gherman, este scoaterea pe esplanada din fata Catedralei Episcopale a Moastelor Sfantului Ioan Casian, daruite Eparhiei Dunarii-de-Jos in urma cu 2 ani de catre Arhiepiscopia de Marsillia, spre a fi venerate de catre credinciosi.

Biroul de Presa

al Episcopiei Dunarii-de-Jos

Comentarii Facebook


Știri recente