La Facultatile de Teologie Ortodoxe din tara incep Examenele de Admitere.

La majoritatea Facultatilor de Teologie Ortodoxa din tara, in perioada imediat urmatoare va incepe Sesiunea de Admitere pentru Anul universitar 2005-2006.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Patriarhul Iustinian’ din Bucuresti, sunt scoase la concurs 280 de locuri subventionate, 125 de locuri cu taxa pentru licentiati si 75 de locuri cu taxa. Specializarile pentru care pot opta candidatii sunt Teologie Pastorala, Teologie Didactica, Teologie Sociala si Arta Sacra. Inscrierile se vor face in perioada 11-16 iulie 2005. Pe data de 18 iulie a.c. este programata Proba eliminatorie la sectiunea Arta sacra, iar pe 21 iulie a.c. se va sustine Proba scrisa. Pe data de 22 iulie a.c. se vor afisa rezultatele si se vor primi contestatiile, a doua zi urmand sa fie afisate rezultatele finale. Taxa de inscriere este de 100 de lei noi.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, se va organiza Sesiunea de Admitere pentru Anul universitar 2005-2006 la aceleasi 4 specializari. Candidatii au la dispozitie 110 locuri cu finantare de la buget si 95 de locuri cu taxa. Inscrierile se vor face in perioada 18-22 iulie 2005. Pe data de 23 iulie a.c. este programata Vizita medicala, pe 24 iulie se vor da examenele pentru sectiunea de Arta sacra, iar pe data 25 iulie va avea loc Proba scrisa la Dogmatica Ortodoxa. In dupa-amiza zilei de 27 iulie se vor afisa rezultatele provizorii, iar dupa solutionarea eventualelor contestatii, pe 29 iulie se vor afisa rezultatele finale.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi, taxa de inscriere este de 160 lei noi.

La aceleasi 4 specializari se va da admitere si la Facultatatile de Teologie Ortodoxa din Oradea si Sibiu.

La Oradea sunt disponibile 49 de locuri subventionate si 66 cu taxa, in timp ce la la Sibiu sunt 95 de locuri subventionate si 135 cu taxa.

La Oradea inscrierile se fac in perioada 14-23 iulie 2005, iar in perioada 24-26 iulie, se vor da examenele.

La Sibiu inscrierile se vor face in perioada 21-27 iulie a.c.. La aceasta din urma facultate nu se vor sustine probe scrise, ci se va organiza Concurs de dosare. Rezultatele vor fi afisate pana pe data de 30 iulie 2005.

In privinta taxelor de inscriere la Facultate, la Oradea candidatii vor trebui sa achite 80 lei noi, iar la Sibiu, 70 lei noi.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Sfanta Mucenita Filofteia’ din Pitesti, admiterea va avea loc in perioada 11-30 iulie 2005. Inscrierea candidatilor se va face pana pe data de 23 iulie a.c., urmand ca a doua zi sa aiba loc Proba eliminatorie la Muzica si Proba orala la specializarea Pedagogie Muzicala. Proba scrisa este stabilita pentru ziua de 25 iulie si difera de la o specializare la alta. Facultatea de Teologie Ortodoxa din Pitesti ofera 5 specializari: Teologie Ortodoxa Pastorala, Teologie Ortodoxa Didactica, Teologie Ortodoxa Sociala, Asistenta Sociala si Pedagogie Muzicala. Taxa de inscriere la Concursul de admitere este 100 de lei noi pentru specializarile Teologice si de 60 de lei noi pentru specializarea Asistenta Sociala.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Targoviste si la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Andrei Saguna’ din Alba Iulia se organizeaza admitere la 3 specializari: Teologie Pastorala, Teologie Didactica si Teologie Asistenta Sociala.

La Targoviste sunt disponibile 40 de locuri cu finantare de la Stat si 80 locuri cu taxa. Inscrierile se vor face in perioada 14-23 iulie 2005, taxa fiind de 60 de lei noi. Pe 25 iulie 2005 sunt programate Probele eliminatorii, iar pe data de 26 iulie – proba scrisa de Concurs. Rezultatele se vor afisa pe data de 29 iulie a.c..

La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, sunt 56 de locuri subventionate si 84 cu taxa. Inscrierile se fac in intervalul 15-29 iulie 2005, iar o zi mai tirziu, pe 30 iulie, este programat interviul candidatilor. Rezultatele se vor afisa dupa 2 august 2005. Taxa de inscriere la aceasta facultate este de 30 de lei noi.

La majoritatea acestor facultati, se pot inscrie la concurs:

– absolventii Seminariilor Teologice Ortodoxe Liceale care au promovat Examenul de Bacalaureat si Examenul de Atestare a cunostintelor teologice,

– absolventii Seminariilor Teologice Liceale din seriile anterioare anului 1992, ale caror diplome au fost echivalate cu Diplomele de Bacalaureat ale absolventilor Liceelor de Filologie;

– personalul monahal cu Diploma de Bacalaureat sau cu Diploma de absolvire a Seminariilor Teologice Ortodoxe obtinute inainte de anul 1992,

– de asemenea, se pot inscrie absolventii de Liceu si studentii altor facultati.

In cazul cand la prima facultate sunt pe locuri finantate de la Buget, acestia vor candida pentru locurile cu taxa.

Inscrirea la Examenul de Admitere se face numai cu binecuvantarea (sau recomandarea) Chiriarhului (Episcopului sau Arhiepiscopului) de care apartin candidatii. Pe langa aceasta recomandare, la inscriere, candidatii trebuie sa depuna un dosar cu urmatoarele acte:

– cererea tip de inscriere

– Diploma de Bacalaureat si/sau Diploma de Licenta

– Certificatul de nastere si Buletinul sau Cartea de identitate in copie xerox

– Certificatul de botez

– 3 sau 4 fotografii tip buletin

– Fisa medicala

– chitanta de achitare a taxei de inscriere la Examenul de Admitere .

Comentarii Facebook


Știri recente