La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi a inceput astazi admiterea pentru anul universitar 2005- 2006

Prima etapa a admiterii este vizita medicala, o proba eliminatorie pentru candidati. Maine incep probele scrise pe sectiuni. Amanunte ne-a oferit Pr. prof. Ilie Melniciuc, secretarul comisiei de admitere: ‘Dupa proba medicala, care, probabil, se va incheia pe la ora 17.00, urmeaza deliberarea comisiei formata din medici psihiatri si medici generalisti si se vor afisa listele cu cei admisi si respinsi. Proba de maine, tot proba de preselectie, va fi la Muzica si Liturgica, o proba in care sunt testate cunostintele de muzica si modul in care pot sa spuna rugaciuni sau sa intoneze diferite imne liturgice si rugaciuni, iar simultan cu aceasta proba va avea loc proba de Desen si culoare, care se va desfasura incepand cu ora 10.00, in facultatea de Teologie, o proba care dureaza opt ore, in care cei 33 de inscrisi la subdomeniul ‘Arta sacra’ vor trebui, in opt ore, sa schiteze un chip de sfant, care va fi extras maine de catre membrii comisiei si in prezenta decanului. Aceasta proba va fi notata cu admis/respins’.

Luni, la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, vor debuta probele scrise pe sectiuni. Pr. prof. Ilie Melniciuc ne-a explicat despre ce este vorba: ‘Luni, incepand cu ora 10.00, va incepe examenul propriu-zis de Dogmatica. In cadrul probei de Dogmatica, timp de doua ore, toti cei insrisi la concursul de admitere isi vor etala calitatile intelectuale pe baza programei si temelor propuse de catre facultate’.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi s-au inscris pentru concursul de admitere 359 de candidati, care au la dispozitie 205 locuri. Inscrierile s-au incheiat ieri la ora 19.00.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…