La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi a avut loc astazi o intalnire cu studentii monahi din Arhiepiscopia Iasilor.

La recomandarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Parintele Lector Dr. Mihai Vizitiu, consilier pe probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasului, s-a intalnit cu studentii monahi din diferite manastiri din eparhia noastra. S-au discutat mai multe probleme, printre care amintim:

1. realizarea, pentru unele manastiri si schituri, a unor monografii, pliante si a unui istoric pentru fiecare dintre aceste asezari monahale,

2. colaborarea monahilor pentru paginile din revista ‘Candela Moldovei’ dedicate vietii ascetice.

Despre alte probleme care s-au discutat la aceasta intrunire, ne-a vorbit Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh Cultural al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Au fost discutate anumite probleme tinand de prezenta la cursuri, de frecventa la biserica in timpul cursurilor si a examenelor pentru acesti studenti monahi, de recomandarea chiriarhului locului ca cei mai multi dintre studentii monahi sa prezinte la finalul studiilor universitare de Teologie un subiect de licenta la disciplina Istoria Bisericii Ortodoxe Romane: din istoria manastiriii sau a schitului care i-a recomandat pentru studii.’

Parintele Lector Dr. Mihai Vizitiu le-a adus la cunostinta monahilor ultimele hotarari care au fost luate de catre Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente