La Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi a avut loc astazi deschiderea oficiala a Anului Universitar 2004-2005.

Astazi, in Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ din cadrul Centrului Eparhial al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a avut loc, in jurul orei 11.30, Festivitatea de deschidere oficiala a Anului Universitar 2004-2005 la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din cadrul Universitatii ‘Al.I. Cuza’ – Iasi. Desi cursurile Anului Universitar 2004-2005 la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ – Iasi au inceput odata la data de 1 octombrie 2004, odata cu celelalte facutati din cadrul Universitatilor iesene, a devenit deja o traditie ca deschiderea oficiala a Anului Universitar sa aiba loc la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ dupa sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, parintii profesori si studentii primind in fiecare an binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

La Festivitatea de deschidere a noului An Universitar 2004-2005 au participat Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Varlaam Merticariu – Vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Clement Haralam, Exarhul manastirilor din Arhiepsicopia Iasilor si staretul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi, Parintele Lect.Dr. Mihai Vizitiu – Consilier pe probleme de invatamant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Parintele Nicolae Dascalu – Consilier cultural al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, precum si parintii profesori si studentii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ – Iasi.

Dintre oficialitatile de stat si locale au fost prezenti: Ministrul Educatiei si Cercetarii – dl. Alexandru Athanasiu, rectorul Universitatii ‘Alexandru Ioan Cuza’ – dl. Prof. Dumitru Oprea, precum si alti prorectori ai Universitatii.

Cuvantul de deschidere a apartinut Parintelui Prof. Dr. Gheorghe Popa – decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ Iasi, care a subliniat faptul ca Anul Universitar 2004-2005 incepe sub semnul Sfintei Cruci, din care se revarsa iubirea lui Hristos cel Rastignit si Inviat si sub semnul Anului Comemorativ Stefan cel Mare si Sfant – 500.

Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului a rostit un cuvant de binecuvantare pentru toti studentii si profesorii Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ – Iasi.

De asemenea, Ministrul Educatiei si Cercetarii – dl. Alexandru Athanasiu a aratat faptul ca a fi crestin inseamna in primul rand a darui si ca Religia este coloana vertebrala a neamului romanesc.

Corul ‘Theologus’ al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ – Iasi a interpretat Troparul Sfintei Cruci, Troparul Sfintei Cuvioase Parascheva si Troparul Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant.

Comentarii Facebook


Știri recente