La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi se desfasoara cursurile de obtinere a gradelor profesionale de catre personalul clerical

Introducerea gradelor profesionale pentru personalul clerical a fost initiata intr-o sedinta a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anul 2002, hotararea intrand in vigoare incepand cu acest an. La Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi cursurile se desfasoara in doua serii, in intervalele 30 iunie-12 iulie si 15-27 septembrie. Participantii au obligatia sa participe la toate cursurile, iar la finalul acestora vor sustine un examen care consta din doua probe scrise, precum si un examen oral la discliplinele Liturgica, Administratie Bisericeasca si Omiletica si Catehetica. Media minima de promovare este 7, cu conditia ca nici o notare partiala sa nu fie mai mica de 6. Metodologia se refera atat la absolventii de studii medii, cat si la cei de studii superioare si are in vedere etapele de desfasurare a activitatii preotilor: debutant, definitiv, gradul II, gradul I. Pentru acest an se organizeaza deocamdata cursuri pentru definitivatul in preotie.

Toti tinerii preoti, fie absolventi ai seminariilor teologice, fie ai facultatilor de teologie, care au fost incadrati la parohie in urma examenului de capacitate – examenul de ‘titularizare’ pe post – trebuie sa sustine acest examen de definitivat, dupa cum a precizat, pentru Radio Trintas, Prea Cucernicul Parinte Mihai Vizitiu, Consilier cu probleme de invatamant al Arhiepiscopiei Iasilor.

Comentarii Facebook


Știri recente