La Facultatea de Teologie din Iasi se va derula miine simpozionul dedicat implinirii a 1680 de ani de la intrunirea primului sinod ecumenic

La Sala profesorilor a Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloaie din Iasi’ se va derula miine simpozionul dedicat implinirii a 1680 de ani de la intrunirea primului sinod ecumenic. In cadrul acestei manifestari, care va incepe la ora 10, vor fi sustinute referate de catre preotii profesori ai Facultatii de Teologie din Iasi.

Primul Sinod Ecumenic a fost convocat de Imparatul Constantin cel Mare, pe 20 mai 325. Sinodul s-a intrunit la Niceea, in provincia Bitinia din Asia Mica, fiind deschis oficial chiar de catre imparatul Constantin cel Mare. Sinodul a adoptat 20 de hotariri, inclusiv Crezul de la Niceea, Canonul Sfintei Scripturi (Biblia) si a stabilit modul de calculare a datei Sfintelor Pasti.

Numarul episcopilor care au participat la Sinod a fost de 318. De aceea acest Sinod mai este numit si Sinodul celor 318 Parinti. El s-a incheiat pe 25 iulie 325.

Comentarii Facebook


Știri recente