La Facultatea de Teologie din Craiova a avut loc o conferință susținută de profesorul Karl Christian Felmy

Profesorul Karl Christian Felmy a sosit marți, 27 aprilie, în mijlocul studenților teologi de la Facultatea din Craiova. În conferința susținută a analizat evoluția cuvintelor de instituire din cadrul Sfintei Euharistii în „Didahie” și în opera Sfântului Iustin Martirul și Filosoful, informează ‘Ziarul Lumina’

În prima parte a dezbaterii, profesorul Felmy a analizat evoluția rugăciunii de mulțumire, euharistia, în primele secole, pornind de la vechiul ritual iudaic legat de cina din noaptea de Paști. În continuare a explicat legătura dintre agapă și euharistie în primele veacuri creștine: „În Noul Testament aflăm că Sfânta Liturghie, Sfânta Euharistie, era săvârșită într-un context de ospăț, avea un caracter de agapă. Acest ospăț începe prin binecuvântarea darurilor, dar acesta nu este însă punctul culminant”.

Profesorul univ. dr. Karl Christian Felmy este unul dintre cei mai mari teologi ortodocși în viață. Autor al unei opere de înaltă ținută academică, profesorul Felmy are o serie întreagă de cărți publicate în limba română: „Dogmatica experienței ecleziale”; „De la Cina cea de Taină la Dumnezeiasca Liturghie”, precum și numeroase studii și texte traduse în volume și reviste. În scurt timp, la Editura „Mitropolia Olteniei” va fi editat, în traducere, un volum de teologie dogmatică intitulat: „Discos – înnoirea teologiei ortodoxe contemporane”. Cunoscutul teolog s-a născut în tradiția luterană, a primit botezul în Biserica Ortodoxă Rusă, unde a fost hirotesit ipodiacon, iar în curând va primi taina diaconiei.

Comentarii Facebook


Știri recente