La Editura Institutului Biblic si de Misiune a fost reeditata lucrarea Parintelui Dumitru Staniloae ‘Sfanta Treime sau la inceput a fost iubirea’.

La Editura Institutului Biblic si de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane a aparut zilele acestea o carte de exceptie, semnata de Parintele Profesor Doctor Dumitru Staniloae, ‘Sfanta Treime sau la inceput a fost iubirea’, o reeditare a volumului cu acelasi titlu publicat in anul 1993.

Structurata in 10 capitole, cu o ‘Precuvantare’ a Prea Fericitului Parinte Teoctist – Patriarhul Romaniei si o prefata a autorului, cartea marelui teolog traduce pe intelesul tuturor Taina Sfintei Treimi, ‘care explica toate, sau fara de care nu se poate explica nimic’.

Mesajul Parintelui Dumitru Staniloae, unul dintre cei mai valorosi teologi ai secolului al XX-lea, este de o actualitate incitanta: ‘Ortodoxia nu cunoaste numai un Hristos al discursurilor, ci pe Hristos care, iubind pe Tatal prin Duhul Sfant, comunica si credinciosilor aceasta iubire a Sfintei Treimi’. Intreg volumul este o provocare mai ales pentru generatia tanara, dornica sa aprofundeze tainele iubirii crestine, pentru a dobandi increderea in semeni si credinta in Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente