La data de 1 martie 2005 a avut loc o sesiune extraordinara a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei.

La data de 1 martie 2005 a avut loc o sesiune extraordinara a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, sub presedintia Prea Fericitului Hristodulos – Arhiepiscop al Atenei si Primat al intregii Elade.

In urma intalnirii forului suprem de conducere al Bisericii Ortodoxe a Greciei au fost luate mai multe hotarari.

In primul rand s-a acceptat cererea de demisie a Mitropolitului Teoclit al Thesaliotisului, iar Mitropolitul Panteleimon de Atica a fost solicitat sa se prezinte in fata Sinodului pentru a fi judecat in legatura cu acuzatiile ce i se aduc.

In al doilea rand, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a decis redactarea unei Encilici care sa fie trimisa tuturor episcopilor, preotilor si diaconilor greci, prin intermediul careia sa se solicite intarirea disciplinei ecleziastice.

In al treilea rand, conducatorii religiosi eleni au solicitat ca in seara zile de 8 spre 9 martie 2005 sa se organizeze pe intreg cuprinsul Greciei o noapte de Priveghere si Rugaciune pentru ca Biserica sa iasa intarita in urma probemelor cu care a fost confruntata in ultima vreme.

Ziarul grecesc Kathemerini apreciaza ca fiind foarte curajoasa si plina de semnificatii aceasta atitudine a Sinodului grecesc dat fiind faptul ca in ultima luna Biserica Ortodoxa Greaca a fost confruntata cu cateva cazuri grave de indisciplina ecleziastica.

Comentarii Facebook


Știri recente