La cumpana dintre ani, IPS Daniel si-a exprimat dorinta de a aduce la Iasi, in pelerinaj, moastele Sfantului Apostol Pavel.

La cumpana dintre ani, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei si-a exprimat dorinta ca moastele Sfantului Apostol Pavel sa fie aduse in acest an la Iasi cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Moastele Sfantului Apostol Pavel vor fi aduse din Grecia, de o delegatie condusa de Inalt Prea Sfintitul Panteleimon – Mitropolit de Veria.

In cuvantul sau de invatatura rostit la Slujba speciala de multumire oficiata in noaptea de Anul Nou 2005 la Catedrala Mitropolitana din Iasi, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a subliniat importanta acestui moment al aducerii la Iasi a moastelor celui mai mare misionar crestin, Sfantul Apostol Pavel: ‘Aceasta bucurie de a ne atinge de moastele Sfantului Apostol Pavel, cel mai mare misionar al Bisericii crestine, fondator de comunitati bisericesti in diferite orase din popoare, este bucuria care ne aduna si mai mult laolalta, care ne apropie mai mult de Hristos. De la el vom invata ravna si dragostea pentru Hristos si pentru Biserica Sa, pentru ca atat de mult a iubit el Biserica, incat a murit martir, impreuna cu Sfantul Apostol Petru, la Roma la data de 29 iunie 67, in timpul persecutiei lui Nero. Sfantul Apostol Pavel ne va invata sa iubim si mai mult Biserica, sa simtim harul lui Dumnezeu si ajutorul Lui, caci a spus: Toate le pot cu Hristos Care ma intareste..’

Moastele Sfantului Apostol Pavel vor fi depuse pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane din Iasi alaturi de cele ale Sfintei Cuvioase Parascheva. Credinciosii se vor putea inchina la moastele apostolului timp de cateva zile, dupa care vor fi duse din nou in Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente