La Craiova este sărbătorit Sfântul Ierarh Calinic

Câteva sute de credincioși din cartierul craiovean Valea Roșie au participat astăzi, 11 aprilie, la hramul Bisericii „Sfântul Ierarh Calinic” din oraș. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Despre acest eveniment aflăm mai multe detalii de la Înaltpreasfințitul Părinte Irineu care a spus: „Parohia de aici de la Valea Roșie s-a înființat cu hramul ‘Sfântul Ierarh Calinic’ și a fost o alegere făcută de Dumnezeu și într-adevăr inspirată sub celor care au avut această opțiune. Și iată că credincioșii din zona aceasta serbează pe Sfântul Calinic. Noi avem o afinitate deosebită pentru că ne-am format la Mănăstirea ‘Sfântului Calinic’, la Mănăstirea ‘Frăsinei'”, ne informează TRINITAS TV.

Evenimentele dedicate Sfântului Ierarh Calinic se vor încheia în această seară, la Craiova, printr-un concert de muzică religioasă susținut de Corul parohiei „Sfântul Calinic de la Cernica” și de Corala Teatrului Liric „Elena Teodorini”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…