La Craiova are loc Seminarul internațional „Tempus”

Facultatea de Teologie din Craiova participă astăzi, 2 martie, la seminarul internațional „Tempus IV” – organizat de Universitatea din Bănie. Întâlnirea urmărește dezvoltarea cooperării universitare între Uniunea Europeană și statele partenere din Balcanii de Vest, Europa de Est, Asia Centrală și regiunea mediteraneană. În cadrul seminarului a fost prezentat și proiectul Facultății de Teologie din Craiova, „Metode Interculturale de Dezvoltare Comunitară”.

Despre acest proiect a oferit mai multe informații Diana Răduț Seliște, asistent universitar: „Începând cu luna august a anului 2009 Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă, derulează un amplu proiect în beneficiul preoților din comunitățile rurale defavorizate ale Eparhiei, proiect derulat în parteneriat cu alte Universități și instituții europene. Acest proiect este inovativ în domeniul educației non formale deoarece este printre primele proiecte care se adresează unui astfel de grup țintă, respectiv preoții. În cazul de față este vorba de preoți din comunități rurale defavorizate ale tuturor țărilor partenere în proiect. Finalitatea acestui proiect constă de fapt în formarea unei rețele de sprijin comunitar, unei rețele de lucru și de schimb de bune practici între 80 de preoții din cele cinci țări partenere în proiect”, informează Radio TRINITAS.

De asemenea, domnul prof. univ. dr. Paul Rinderiu din cadrul Universității din Craiova a spus: „Acest lucru, din punctul nostru de vedere, se constituie se constituie într-o strategie excelentă pentru dezvoltarea viitoare, deoarece unul dintre scopurile principale ale Uniunii Europene este acela de a diminua disparitățile inter-regionale. Și mai devreme sau mai târziu toate țările din această zonă vor fi state membre ale Uniunii Europene. Astăzi am avut o întâlnire de lucru în cadrul proiectului Tempus IV, un proiect care are ca principal scop constituirea și validarea strategiei pentru ceea ce înseamnă educația adulților în Republica Serbia. Proiectul este coordonat de către Universitatea din Serbia”.

Comentarii Facebook


Știri recente