La Cluj preotul Ioan Aurel Rus a fost caterisit pentru ca nu s-a supus hotararii Sfantului Sinod in ceea ce priveste implicarea clerului in politica

Din cei 85 de preoti cu implicatii politice partinice din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, 84 s-au conformat de indata Hotararii din 12 februarie 2004 a Sfantului Sinod, optand pentru demnitatea si slujirea preoteasca.

O nefericita exceptie este preotul Ioan Aurel Rus din parohia Nepos, protopopiatul Nasaud, care, in pofida unor termene prelungite si a repetatelor sfaturi paterne, a refuzat sa se supuna Hotararii sinodale, optand pentru cariera politica, aceea de a-si mentine pozitia de membru al unui partid politic si de senator. In consecinta, a fost trimis in judecata Consistoriului eparhial care, in sedinta din 20 aprilie 2004, in virtutea Sfintelor Canoane si a prevederilor articolului 4, paragraf B, litera d din Regulamentul de procedura al instantelor disciplinare si de judecata al Bisericii Ortodoxe Romane, a pronuntat pedeapsa caterisirii (adica excluderea totala si definitiva din cler). Arhiepiscopul Bartolomeu a aprobat sentinta.

Dupa cum ne informeaza Biroul de presa al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente