La cimitirul Bellu a fost săvârșită slujba de Parastas în memoria poetului Mihai Eminescu

La mormântul poetului Mihai Eminescu din Cimitirul Bellu a fost oficiată în această dimineață o slujba de Parastas cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la nașterea marelui poet. La slujba au participat peste 100 de persoane.

Slujba de pomenire a fost oficiată începând cu ora 9:00 de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul. La acest moment au fost prezenți reprezentanți ai Academiei Române, ai Ligii Culturale a Românilor de Pretutindeni, ai Uniuni Scriitorilor din Republica Moldova, actori, elevi și iubitorii de poezie eminesciană. La finalul slujbei au fost rostite mai multe cuvinte în memoria marelui poet. Cuvântul de deschidere l-a avut academicianul Marius Sala. A urmat apoi lansarea albumului aniversar „160 de la nașterea poetului Mihai Eminescu” și a unei medalii. Albumul a fost lansat de Liga Culturală a Românilor de Pretutindeni si de Federala Naționala a Revoluționarilor din Romania. Albumul cât și medalia au fost oferite Preasfințitului Varsanufie Prahoveanul de către președintele fundației Prof. Dr. Victor Crăciun care a declarat pentru Radio TRINITAS: „Eminescu este cel care a considerat că Biserica Ortodoxă Română este națională, cuvântul îi aparține, și prin aceasta a durat în continuare temelia Bisericii noastre Ortodoxe, iar primul Patriarh al Bisericii noastre Ortodoxe, Miron Cristea este cel care a făcut prima teză de doctorat despre Mihai Eminescu și ea, și astăzi rămâne carte de referință în cultura națională”.

De asemenea, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul a rostit câteva cuvinte în memoria marelui poet: „Mihai Eminescu este cel care nu numai că a considerat Biserica ca fiind națională, dar a numit-o mamă a poporului român, și poate că puțini știu că Mihai Eminescu este promotorul ideii construirii unei Catedrale a Mântuirii Neamului, pentru eroii din războiul de independență. Dumnezeu să facă veșnică pomenirea lui și să îi facă parte de bucuriile cerești”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…