La Chișinău a fost comemorat astăzi poetul Mihai Eminescu

La Chișinău au participat astăzi, 15 iunie, aproximativ o sută de persoane pentru comemorarea lui Mihai Eminescu. La monumentul poetului de pe Aleea Clasicilor din centrul capitalei Republicii Moldova s-au adunat oameni de cultură și politicieni, dar și simpli admiratori ai poetului, informează Radio TRINITAS.

Pentru prima dată, în ultimii ani, la comemorare au participat și reprezentanții conducerii de vârf a țării, între care președintele interimar, domnul Mihai Ghimpu.

„Trebuie să-I mulțumim Domnului pentru faptul că Eminescu este cel care ne-a adunat împreună”, a declarat domnul Ghimpu, cu referire la faptul că Mișcarea de eliberare națională din anii ‘90 ai secolului trecut a început tot de la monumentul lui Eminescu.

„Eminescu ne-a adunat să începem lupta pentru renaștere națională, limbă, istorie. Eminescu este drapelul românilor și suntem obligați să purtăm acest drapel”, a mai spus șeful statului moldovean.

Manifestația din centrul Chișinăului a continuat cu cântece inspirate din poezia lui Eminescu sau dedicate marelui poet. De asemenea, la Centrul Academic Mihai Eminescu au fost prezentate cele 38 de volume ale „Caietelor lui Eminescu”.

Comentarii Facebook


Știri recente