La Centrul Cultural Social „Sfântul Apostol Andrei” al Patriarhiei Române a avut loc seminarul – „Israel – Pelerinaj la locurile Sfinte”

La Centrul cultural – social „Sfântul Apostol Andrei” al Patriarhiei Române a avut loc astăzi, 24 martie, Seminarul „Israel – Pelerinaj la locurile Sfinte”. Invitatul de marcă a fost directorul pentru Europa din cadrul Ministerului de Turism din Israel, Iehuda Sen și directorul pentru România al Companiei EL-AL, doamna Lili Weitzman. La întrunire au participat preoți și protopopi din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Mai multe detalii despre întâlnirea de astăzi a oferit pentru Radio TRINITAS părintele Cătălin Niculescu, directorul Centrului de Pelerinaj Sfantul Apostol Pavel: „În cadrul acestei întâlniri noi am precizat anumite idei despre modul în care se organizează pelerinajele de către Centrul de pelerinaje al Patriarhiei Române. De asemenea, am precizat faptul că preotul este obligat față de credincioșii săi să îi ajute pe aceștia să găsească cele mai bune variante ca să-și îndeplinească dorințele de a se închina la Locurile Sfinte. De asemenea, am prezentat câteva variante de pelerinaje în Țara Sfântă și am invitat pe părinții prezenți la această întâlnire să spună celor din parohie faptul că Patriarhia Română are un Centru specializat care îi poate ajuta în această privință”.

De asemenea, părintele protopop Dinu Pompiliu, Protoieria III Capitală a spus: „Seminarul acesta ne-a învățat cum trebui să facem noi preoții ca să putem organiza aceste excursii. Biserica noastră se află într-un moment foarte important iar misiunea trebuie făcută cu timp și fără timp. Cine călătorește în Țara Sfântă trebuie să -și dea seama că realizează un act de credință dar în același timp și unul de mărturisire”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente