La Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Moinești a avut loc învestire în funcția de protopop al Protoieriei Moinești a părintelui Costel Mareș

În Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Moinești a avut loc astăzi, 7 aprilie, ceremonia de învestire în funcția de protopop al Protoieriei Moinești a părintelui Costel Mareș, preot paroh la Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” – Ardeoani și asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Învestirea a avut loc în cadrul unei slujbe de Te Deum, oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La eveniment au participat preoții din Protopopiatul Moinești, protopopii celorlalte protoierii din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și mai mulți reprezentanți ai vieții publice locale.

Mai multe detalii a oferit Preasfințitul Ioachim Băcăuanul care a vorbit, la finalul slujbei, despre importanța noii misiuni pe care va trebui sa o îndeplinească părintele Costel Mareș și a spus: „Părintele Costel a fost învestit azi în mod solemn și cu rugăciune pentru faptul că noi în Biserică și primarii ar trebui să fie învestiți cu rugăciune pentru faptul că presupune un ‘Doamne ajută’ de fiecare dată, mai ales la poporul român unde nu se face niciodată abstracție de acea cruce ca să fie începutul lucrării respective. Căci orice lucrare a noastră se face cu Dumnezeu”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente