La Catedrala Patriarhală slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de PS Daniil, Episcop-locțiitor al Episcopiei Daciei Felix

Biserica Ortodoxă Română s-a aflat astăzi, 31 octombrie, în Duminica a XII-a după Rusalii. În toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română s-a citit pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Luca de la capitolul al XVI-lea, versetele de la 19 la 31 care prezintă Pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr.

La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop-locțiitor al Episcopiei Daciei Felix (Serbia), înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a rostit și un cuvânt de învățătură după citirea Sfintei Evanghelii prin care a subliniat faptul că Dumnezeu e mai aproape de oamenii mai săraci și lipsiți decât de oamenii mai înstăriți și mândri.

„Cele care sunt înalte înaintea oamenilor, după cum spune Mântuitorul Hristos, sunt o urâciune înaintea lui Dumnezeu. Și cum Dumnezeu ridică pe cele smerite, cum El are milă de cei săraci, lipsiți și întristați. Dumnezeu e mai prezent, viu și lucrător în case modeste, în case mai sărăcăcioase, în familii mai lipsite decât în familii îmbelșugate și bogate. Dumnezeu e mai prezent și mai aproape de cei smeriți și umili decât de cei bogați, mândri și îngâmfați. De aceea, noi vedem prin pilda Evangheliei Duminicii de astăzi cum după moarte se inversează și rolurile și locurile”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente