La Catedrala Patriarhală, Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul

Peste 400 de credincioși au participat astăzi, 7 noiembrie, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, la Catedrala Patriarhală din București, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a vorbit despre credința lui Iair, mai marele sinagogii, și a unei femei care suferea de o boală de 12 ani: „Învățăm că orice cerem cu credință și cu smerenie de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Dumnezeu făcut Om pentru noi, primim. De aceea, cuvintele pe care Mântuitorul le rostește către femeia bolnavă: ‘Îndrăznește fiică, credința ta te-a mânuit!’ și cuvintele adresate lui Iair, mai marele sinagogii: ‘Nu te teme! Crede numai și se va izbăvi fiica ta’ sunt cuvinte adresate peste veacuri de Mântuitorul și nouă, fiecărui creștin în parte. Să îndrăznim și să credem că ceea ce cerem vom primi”.

Preasfinția Sa le-a mai vorbit credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală și despre nevoia fiecăruia dintre noi de a ne atinge de cele sfinte.

„Același lucru, iubiți credincioși și credincioase, îl facem și noi atunci când ne atingem de sfintele moaște, de mormintele sfinților, de lucrurile care au aparținut lor. Mai ales, când ne atingem, așa cum am avut posibilitatea cu prilejul hramului Catedralei, de Cinstitul Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci sau când ne atingem de Sfântul Potir în care se află Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, vărsat pentru mântuirea și viața lumii. Aici găsim unul din multele argumente care ne justifică aceste gesturi evlavioase de a ne atinge de sfintele icoane, de veșmintele preoților cu care aceștia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pentru că simțim ca și femeia din evanghelia de astăzi, o putere ieșind din ele, adică puterea lui Dumnezeu, puterea harului Duhului Sfânt care S-a arătat lucrător în sfinți”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, după cum informează TRINITAS TV.

În duminica a XXIV-a după Rusalii au fost pomeniți și Sfinții 33 de Mucenici din Melitina și Cuviosul Lazăr.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…