La Catedrala Patriarhală Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Macarie

Biserica Ortodoxă Română s-a aflat astăzi, 5 decembrie, în Duminica a XXVII-a după Rusalii. La Catedrala Patriarhală din București Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură prin care a arătat că Mântuitorul Hristos este doctorul trupurilor și al sufletelor noastre.

„Domnul Hristos este nu numai doctorul sufletelor, ci și doctorul sufletelor noastre. În perioada activității Sale pământești vedem din paginile Sfintelor Evanghelii compasiunea profundă și grija Sa deosebită nu numai față de sufletul omului, ci și față de trupul său, față de cei care sufereau de foame și de sete, față de cei infirmi și de cei bolnavi. Aceasta ne arată că Mântuitorul mântuiește ființa omenească, omul întreg, cu suflet și cu trup”, a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Macarie a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marius-Andrei Pop, pe seama parohiei Bergen (Norvegia), cu hramurile Sfintele Mucenițe ‘Filofteia de la Argeș’ (7 dec.), ‘Tatiana de la Craiova’ (12 ian.) și ‘Suniva din Bergen’ (8 iul.).

Comentarii Facebook


Știri recente