La Catedrala patriarhala, Sf. Liturghie a fost oficiata de IPS Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

In cuvantul de invatatura rostit astazi, IPS Mitropolit Iosif a evidentiat invataturile care se desprind din pericopa evanghelica de astazi, care ne prezinta vindecarea de catre Mantuitorul Iisus Hristos a unui copil posedat sau indracit: ‘Credinta nu este un dar pe care Dumnezeu ni-l impune, ci este un dar pe care Dumnezeu ni-l da daca si noi dorim. Dar, de multe ori cautam darul credintei si nu-l aflam, pentru ca nu stim probabil sa-l cautam. Cerem credinta, dar confundam credinta si acest parinte, astazi, recunoaste o stare pe care el o avea. Nu crede cu adevarat in Dumnezeu si in faptele pe care Dumnezeu poate sa le faca pentru el si o spune sincer: ‘Cred, Doamne, ajuta necredintei mele’. Vazand sinceritatea acestui tata, Dumnezeu il vindeca, Hristos il vindeca pe baiatul indracit’.

In finalul cuvantului de invatatura, IPS Iosif, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale, a facut o paralela intre virtutile din cartea ‘Scara’ a Sfantului Ioan Scararul, pomenit astazi de catre Biserica Ortodoxa, si virtutile tatalui din pericopa evanghelica citita in aceasta duminica: ‘Noi invatam iubirea acolo unde traim. Tatal copilului de azi a invatat-o inainte de toate cu copilul sau. Blandetea o putem vedea in acest parinte, pentru ca isi iubea copilul cu multa tandrete si a castigat blandetea, care i-a dat indelunga rabdare in incercare, asa cum avem nevoie fiecare dintre noi, iar indelunga-rabdare ne aduce multa smerenie inaintea lui Dumnezeu, pentru care ne rugam si noi astazi, pentru noi si pentru toti cei apropiati noua’.

Comentarii Facebook


Știri recente