La Catedrala Patriarhală, în Duminica a XX-a după Rusalii, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 10 octombrie, în Duminica a XX-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii s-a citit pericopa desprinsă din Evanghelia după Luca, în care se relatează una dintre minunile Mântuitorului Iisus Hristos, învierea fiului văduvei din Nain. La Catedrala Patriarhală din Capitală, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

„Dumnezeu aduce peste fiecare dintre noi mângâiere, așa cum a adus și acestei mame atât de îndurerate. Îi spune ‘Nu mai plânge’ și apoi vine și se atinge de coșciug, spunându-i acestui tânăr care părăsise viața aceasta lumească ‘Tinere ție îți zic: Scoală-te!’ și acela învie și îl dă maicii sale”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat de ce învierea fiului văduvei din Nain reprezintă un preambul al învierii noastre.

„Faptul că a înviat un tânăr, așa cum de altfel tineri vor fi și fiica lui Iair și prietenul Său, Lazăr, arată ce responsabilitate au tinerii care trebuie să se scoale din moartea sufletească care îi cuprinde uneori și care trebuie să învie pentru Hristos. Toți suntem invitați, citind această evanghelie, să ținem sufletul nostru treaz. Faptul că Hristos a înviat acest tânăr, arată că este un preambul al Învierii Sale și al învierii noastre”, a mai spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Săptămâna viitoare, în 17 octombrie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a XXI-a după Rusalii, numită și Duminica Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic.

Comentarii Facebook


Știri recente