La Catedrala Patriarhală, în Duminica a XIII-a după Rusalii, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul

Creștinii ortodocși s-au aflat astăzi, 22 august, în Duminica a XIII-a după Rusalii. În toate bisericile a fost citit, în cadrul Sfintei Liturghii, fragmentul din Evanghelia Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, în care este prezentată „Pilda lucrătorilor celor răi”. Aceasta este una dintre parabolele rostite de Mântuitorul Iisus Hristos cu puțin timp înainte de moartea Sa pe cruce, prin care vestește Sfintele Sale pătimiri și îi mustră pe cei care aveau să-L răstignească. Pilda ne arată, însă, și răbdarea nesfârșită a lui Dumnezeu față de noi toți, dar și dreptatea Lui, a spus Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în cuvântul rostit astăzi, la Catedrala Patriarhală: „Evanghelia de astăzi ne învață că Dumnezeu este mai întâi de toate îndelung răbdător, dar că este și drept, ne învață că atunci când omul se pocăiește poate ca să aibă parte de Împărăția de care vorbește Hristos. Dacă el rămâne lângă Hristos care este piatra credinței noastre atunci se bucură de toate cele ale lui Hristos, se bucură de Împărăția Sa încă de aici de pe pământ. Se bucură de pacea lui Dumnezeu, de iubirea lui Dumnezeu și mai ales de nădejdea că va trăi împreună cu Dumnezeu’, informează Radio TRINITAS.

De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat importanța credinței și a răbdării în viața creștinului: „Credința noastră trebuie să fie o credință tare ca piatra, o credință pe care să o mărturisim prin faptele noastre. Printre faptele noastre de căpătâi trebuie să fie și această virtute care se numește răbdare. Trăim niște vremuri în care timpul parcă se grăbește și parcă ne este luat. Ne risipim timpul de cele mai multe ori cu lucruri mărunte și nu dăruim lui Dumnezeu cât ar fi necesar din timpul nostru. Se cuvine ca noi să avem răbdare cu noi înșine, cu aproapele nostru și să căutăm pe Dumnezeu. Viața noastră toată să o purtăm în dialog cu Dumnezeu, pentru că spun Sfinții Părinți că omul se roagă nu numai atunci când caută pe Dumnezeu, și cu cuvinte rânduite și inspirate de Dumnezeieștii părinți rostește rugăciuni, ci rugăciunea după Dumnezeiești Părinți este orice lucru bun pe care omul îl face pentru că prin fapta cea bună omul sfințește viața sa’.

Comentarii Facebook


Știri recente