La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii în Duminica „Sfântului Apostol Toma” a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 11 aprilie, în Duminica a doua după Sfintele Paști, închinată Sfântului Apostol Toma. Această duminică marchează, totodată, și încheierea Săptămânii Luminate.

La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sfânta Evanghelie care s-a citit în cadrul Sfintei Liturghii relatează una dintre cele mai cunoscute arătări ale Mântuitorului de după Înviere, cea în care Sfântul Apostol Toma se încredințează, atingându-se de coasta Domnului Hristos, de realitatea ridicării din morți.

Despre semnificațiile pericopei evanghelice citită astăzi aflăm de la Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor care a spus: „Evanghelia aceasta mărturisește că Hristos a făcut multe minuni înaintea ucenicilor săi care nu s-au cuprins în Sfânta Evanghelie. Se arată că cel care are credință, de fapt acesta este și scopul Evangheliei care s-a citit, are parte de viața veșnică. Credința este cea care deschide calea omului către Împărăția lui Dumnezeu. Toma mărturisește cu toată ființa sa când se încredințează că Hristos este Dumnezeu, că Hristos este Mesia cel mult așteptat, că Iisus, învățătorul lor, are putere asupra morții și asupra vieții”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente