La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii în Duminica a III-a după Rusalii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Sute de credincioși au participat astăzi, 13 iunie, în Duminica a treia după Rusalii, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în Catedrala Patriarhală din Capitală. Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.

„Începe Evanghelia cu aceste cuvinte: ‘Dacă ochiul tău este curat atunci trupul tău este curat’. Ochiul în această sintagmă reprezintă mintea omului, așa cum tâlcuiesc dumnezeieștii părinți. Pentru că dacă mintea omului este curată și în ea nu s-au sălășluit cele rele atunci sufletul omului rămâne curat și rămâne lângă Dumnezeu. Din contră, dacă mintea omului se întunecă cu faptele cele rele, cu gândurile cele rele atunci ea duce pe om în întuneric. Iar omul care merge prin întuneric nu are un drum drept”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, după cum ne informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul rostit și despre grijile față de trup: „Grijile exagerate pentru trup înăbușă de cele mai multe ori pornirea firească a omului către Dumnezeu. Omul care gândește numai la cele pământești nu mai are timp ca să urce mintea sa la cele duhovnicești, la cele cerești. Faptul că omul se îngrijește prea mult de trupul său aduce după sine această pierdere a cunoștinței de Dumnezeu și se depărtează de Dumnezeu. Evanghelistul Matei arată că suntem datori atunci când vorbește despre judecata de Apoi ca să ne îngrijim de cele trupești ale semenului nostru, adică de milostenia pe care suntem datori să o facem. Atunci când omul se îngrijește pentru faptele milosteniei trupești pentru cel de lângă el nu înseamnă că exagerează cu grijile cele lumești”, informează Radio TRINITAS.

Biserica noastră i-a prăznuit astăzi pe Sfânta Muceniță Achilina, pe Cuviosul Trifilie, precum și pe Episcopul Levcosiei din Cipru.

Comentarii Facebook


Știri recente