La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată în Duminică a IX-a după Rusalii de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 25 iulie, în Duminica a IX-a după Rusalii. La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură în care a explicat înțelesurile Evangheliei zilei, în care sunt relatate umblarea pe mare a Mântuitorului și la potolirea furtunii, informează TRINITAS TV.

„Pericopa pe care astăzi ați ascultat-o, acest fragment de la Evanghelistul Matei, pune înaintea noastră următoarele învățături. Suntem datori ca să mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a dăruit și mai ales pentru cel mai de preț dar al nostru care viața. Apoi, fiecare dintre noi trebuie să ne înălțăm gândul către Dumnezeu atunci când suntem în primejdii, în necazuri. El este Cel Care ne scapă pe noi de toată primejdia și necazul. De multe ori, în timpul slujbelor care se săvârșesc în Sfânta Biserică se rostesc aceste cuvinte prin care se invocă Dumnezeu ca să ne elibereze din toată primejdia și din tot necazul. În al treilea rând acest fragment ce s-a citit de la Evanghelistul Matei ne arată că se cuvine să-L cinstim pe Dumnezeu și nu-L putem cinsti pe Dumnezeu decât prin faptele noastre”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Pe 25 iulie, Biserica Ortodoxă pomenește Adormirea Sfintei Ana. De asemenea, sunt pomenite și Cuvioasele Olimpiada și Eupraxia.

Comentarii Facebook


Știri recente