La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal

În toate Bisericile Ortodoxe astăzi, 3 octombrie, la Sfânta Liturghie a fost citită „Predica de pe munte despre Iubirea vrășmașilor”. La Catedrala Patriarhala din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Preasfinția Sa a explicat de ce trebuie să ne iertăm vrășmașii și să ne iubim unii pe alți.

„Dumnezeu respectă libertatea omului cu care l-a înzestrat încă de la creație, dar l-a învățat cum să folosească această libertate. Libertatea nu ne-a fost dată de Dumnezeu ca să facem rău, ci ca să facem binele, să-L urmăm pe El și ne-a învățat în felurite chipuri. Mântuitorul Hristos pretutindeni a propovăduit Evanghelia Împărăției îndemnându-i pe oameni să fie mai buni, să se iubească unii pe alții și mai mult să se înfrângă pe ei înșiși, să-și înfrângă patimile cele păcătoase și să-și reverse iubirea și asupra vrăjmașilor chiar. Căci nu există bucurie mai mare pe care o poate trăi omul ca atunci când e în stare să ierte, ca atunci când conștientizând suferința pe care a suportat-o din partea unuia sau altuia a fost capabil să-și arate iubirea față de el prin iertare. Deci, iertarea este rodul iubirii noastre față de oameni”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente