La Catedrala patriarhala din Bucuresti, Sfanta Liturghie a fost oficiata de PS Sebastian Ilfoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor

In cuvantul de invatatura rostit astazi, PS Sa a explicat principalele semnificatii ale pericopei evanghelice din Duminica a III-a din Postul Mare, a Sfintei Cruci: ‘Asatzi este Duminica Sf. Cruci, cand Sf. Parinti au randuit Evanghelia care s-a citit astazi, o evanghelie scurta, dar foarte profunda si greu de inteles de noi. ‘Cel ce voieste sa vina dupa Mine, sa-si ia crucea, sa se lepede de sine si sa-Mi urmeze’. La care cruce se refera? Intelesul crucii din evanghelia de astazi este viata noastra, adica sa ne lepadam egoismul nostru ca sa putem lasa loc lui Dumnezeu sa lucreze in fiinta noastra, in viata noastra. Sa ne asumam viata aceasta ca pe o cruce si asa sa-i urmam lui Hristos, in tot ceea ce El ne cere si pretinde sa-i oferim Lui’.

In cuvantul de invatatura rostit la Catedrala patriarhala din Bucuresti, PS Sebastian Ilfoveanul a evidentiat si responsabilitatile pe care fiecare crestin trebuie sa si le asume pe parcursul vietii: ‘Trebuie sa ne abordam viata noastra nu ca pe o vacanta, nu ca pe o respingere a lui Dumnezeu, care El guverneaza viata. Sa ne abordam viata noastra ca pe o cruce, ca pe o jertfa, pe care sa o punem la picioarele lui Dumnezeu. Perioada aceasta de post nu este o perioada comoda, ci ne cheama la o oarecare stradanie, dar, in general, viata noastra este un post continuu, pentru ca nu ne este ingaduit sa traim oricum, sa gandim oricum si orice, nu ne este ingaduit sa petrecem zilele acestea trecatoare din viata noastra dupa bunul plac. Daca vrem imparatia lui Dumnezeu si daca vrem imparatia cerurilor trebuie sa ne traim viata asa cum si-a trait-o Mantuitorul Hristos, pentru ca unul dintre motivele pentru care S-a salasluit in lume, a fost si acela de a se face model de traire pentru noi oamenii’.

Comentarii Facebook


Știri recente