La Catedrala patriarhala din Bucuresti, Sf. Liturghie a fost oficiata de PS Corneliu Barladeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor

In cuvantul de invatatura rostit in fata credinciosilor, PS Sa a vorbit mai intai despre semnificatiile pericopei evanghelice de astazi: ‘Venind aici, la o sarbatoare a iudeilor, sarbatoarea Cincizecimii cand iudeii isi aminteau de momentul primirii Legii pe Muntele Sinai, Iisus a intrat si prin mijlocul celor in suferinta si a vazut cata durere si cata tristete este in acel loc, insa i-a atras atentia in mod deosebit aceasta persoana care, de 38 de ani, se afla asteptand ziua bucuriei si a vindecarii lui. De aceea, l-a intrebat daca nu cumva voieste sa fie sanatos. De ce l-a intrebat aceasta? L-a intrebat pentru ca nimic nu respecta mai mult libertatea omului, decat Dumnezeu, deoarece noi oamenii suntem responsabili, fiind liberi si avand puterea de a decide. Marturisirea lui prezinta tainic unul din marile momente importante din viata noastra, si anume momentul rabdarii, pentru ca el, cu indelunga rabdare de 38 de ani, a asteptat ziua vindecarii’.

PS Corneliu Barladeanul a vorbit in cuvantul de invatatura rostit astazi la Catedrala patriarhala din Bucuresti si despre ceea ce trebuie sa retina fiecare credincios din minunea relatata de catre Sf. Ap. Ioan in Evanghelia de astazi: ‘Ce intelegem noi, crestinii de astazi, din aceasta minune relatata de Sf. Evanghelist Ioan? Intelegem patru lucruri: intelegem faptul ca lumea traieste in suferinta si ca aceasta suferinta este o realitate a vietii intalnita de toti si pretutindeni; mai intelegem faptul ca pe langa suferinta din lume, provocata de pacat, exista si cea mai mare suferinta care este singuratatea, fiindca suferinta in singuratate o face pe aceasta insuportabila si, de aceea, Mantuitorul a condamnat suferinta si singuratatea, desi a fost parasit si uitat, iar inainte de moartea Sa a prezis ca vine ceasul intunericului in care toti il vor parasi; mai invatam ca noi putem fi atinsi de suferinta si de boala; in final, implinirea dragostei si a poruncii lui Hristos este de a cerceta pe cei bolnavi in suferintele lor, de a da paine celui flamand si de a imbraca pe cel gol’.

Comentarii Facebook


Știri recente